Cancer och hjärnblödning

Den 20:e januari var det en väldigt speciell dag, en speciell månad. Då var det exakt två år sedan min pappa akut åkte in på NUS i Umeå för en hjärnblödning, den värsta dagen i mitt liv. Denna kväll var fylld av sorg och hopp, för på morgonen efter skulle han oppereras och det var 50/50 om han skulle överleva. Vi fick gå in en och en, jag, mina 3 syskon och mamma, för att ta farväl av våran älskade pappa som endast var 54år gammal. Att höra orden ”jag kommer alltid vara med dig älskade Micaela” med svagare röst än någonsin var hemskt.

Och tårarna rinner när jag skriver och tänker på det för det var så fruktansvärt jobbigt. Att se sin pappa som alltid varit en stor stark man med mycket bollar i luften, bara ligga där helt plötsligt och vara helt hjälplös. Men han hade tur, han klarade sig. Men att se resan tillbaka till vardagen var minst lika jobbig. Att se den stora starka mannen som ett enda benrangel var läskigt. Men han kämpade, gav sig fan på att komma tillbaka och började jobba som vanligt efter 3 månader. Det är beundransvärt i mina ögon.

För 3 år sedan, den 18 januari 2013 låg mamma på operationsbordet för cancer i livmoderhalsen. Det var såklart också väldigt jobbigt men det blev inte lika dramatiserat då det inte var lika allvarligt, de var väldigt säkra på att hon skulle klara sig vilket hon gjorde men de fick plocka bort allt. Resan hon gjort är också helt beundransvärd och tänk om cancern upptäckes lite senare, då kunde det varit kört.

Jag blir så chockad och ställd, det är så många som mister livet runt omkring i min vänskapskrets och av alla så klarade dom viktigaste personerna i mitt liv sig. Jag är så tacksam. Budskapet med detta inlägg är att ni verkligen ska ta vara på tiden med era nära och kära, livet kan ändras utan att du hinner blinka.

Denna bild är från i somras, och jag blir så glad och varm i hjärtat när jag ser den. Så mycket glädje, så mycket kärlek men mest av allt, livsglädje.

Älskade mamma och pappa.

IMG_7398

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *