Tips på nyårslöften

Börja träna – Många har som löfte att börja träna. Jag tänker såhär att du ska inte känna dig tvingad att träna för då känns det ofta jobbigare än vad det är men att röra på sig skadar aldrig och den träning som blir av är den bästa träningen. Så det spelar ingen roll vilken sorts träning det är. Hitta din typ av träning och gör det till ett intresse!

collage 4

Spara pengar – Ingen mår bra av dålig ekonomi och det blir lätt ett stort stressmoment att ha dålig ekonomi. Så ett bra nyårslöfte är att börja spara eller bli duktigare på att spara. Börja buffert spara till kommande händelser, tex rea, någon resa, någon speciell produkt du vill köpa. Och spara långsiktigt om du kan! Det är aldrig för tidigt att börja spara men det kan definitivt bli för sent. Så det är ett bra löfte för att inte krascha ekonomiskt!

Planera bättre – Jag älskar att planera för att då har jag koll på vad som ska hända. Jag tycker även om att planera för att få saker gjort, annars är det lätt att man bara lallar på och inte får saker gjort. Så at planera bättre är ett tips! Men glöm såklart inte att leva i nuet också!

Ät mindre socker – Har du lätt för att äta socker? Varför inte ha som nyårslöfte att dra ner på sockret? Du kan antingen till exempel ha godisförbud i ex antal veckor, månader eller ett år. Eller bestäm att du ska hålla dig ifrån det onyttiga på veckan men tillåt dig att äta på helgen. Byt ut vanligt socker mot stevia när du bakar etc.

collage 5

Gör något fint för någon annan – De flesta nyårslöften handlar om att tänka på sig själv vilket är bra! Men varför inte ha ett nyårslöfte att göra något fint för någon annan. Varje dag eller en gång i veckan? Det bestämmer du själv.

Sov och ät på rätt tider – Det är ett löfte jag ska ha för det är något jag måste få ordning på. Både kosten och sömnen, men framför allt sömnen. Att sova och äta på rätt tider är så otroligt viktigt.

Att inte ha något nyårslöfte – Det kan man också ha som nyårslöfte. För en del vet att de ändå inte kan hålla dem och en del blir stressade av att ha nyårslöften. Då kan man ha som löfte att inte ha något löfte, haha!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *