Klarar psyket detta?

IMG_6682 copy

På senaste tiden har jag känt mig oerhört sliten, började spekulera vad det kunde bero på men kom fram till att jag har trappat upp från 5 pass i veckan, alltså bara styrka. Till 10-11 pass i veckan, som är 5 pass styrka och 5-6 pass cardio. Började fundera om jag kanske äter för lite? Kan delvis vara det ibland, men i överlag är jag väldigt duktig på att äta tycker jag personligen och har även hört det av andra. Började sedan spekulera om sömnen, och där är nog största problemet. Jag har alltid varit en nattuggla men det är inget jag vill vara, jag sover alldeles för få timmar framförallt om man ska tänka utifrån min träning. Så har nu bestämt mig att försöka lägga mig mellan 21-22 varje kväll på framförallt veckan, för det som har hänt nu är att de två senaste helgerna när jag slappnat av och planerat att jag ska göra vissa saker har jag istället sovit bort flera timmar på eftermiddagen. Och jag är en sådan person som har ett slags kontrollbehov. Har jag bestämt att jag ska göra något och det inte blir som jag har tänkt blir det kaos i hjärnan. Så nu ska jag verkligen försöka ta tag i detta och se om det blir någon skillnad. Vilket jag tror att det kommer bli bara jag lyckas hålla detta.

Jag är otroligt glad att få hjälp och råd ang olika saker av familj, vänner osv men jag tror ändå att det är viktigt att man får prova sig fram själv, reflektera, fundera och lära sig själv den (”hårda”) vägen också. Och det är precis det jag gör just nu, jag funderar och reflekterar. Hur ska jag anpassa mig efter min träning? Ska jag göra något annorlunda? Är jag beredd att ge allt för att nå mina mål? Klarar min kropp detta? Klarar psyket detta? Livet är en resa fylld misstag men framför allt lärdomar. Man måste våga testa nya saker för att lära sig något nytt.

3 thoughts on “Klarar psyket detta?

  1. Jag har märkt att när jag tränar mycket så uppas mitt sömnbehov med minst en timma extra, så visst kan det vara sömnens om spökar. Jag tror många underskattar hur viktigt det är med sömn för att må bra. lycka till med sovandet! 😉

  2. Du är verkligen så sjukt inspirerande! 😀

    Du är nog något på spåren där, sömnen gör mer än man tror.
    Hoppas du känner dig bättre snart 🙂
    Kram!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *