Gymnasievalen – Mitt resultat

Hej! Nu har jag sett att det är nior som börjat åka ut på praso för att hälsa på olika program för att se vad man egentligen gör. Och snart kommer ju omvals- perioden och jag vill uppmana alla som inte gått in här och gjort detta testet som jag tipsat om förut att göra det för det underlättar verkligen. Hade jag vetat om att detta gick att göra innan jag skulle söka så hade jag verkligen gjort det och det hade underlättat så mycket för min del.

Om du vill gå ett nationellt program behöver du bara godkänt i matte, svenska och engelska. Men vill du gå ett yrkesprogram måste du ha godkänt i dem + ytterligare fem stycken. Vill du gå ett högskoleförberedande behöver du godkänt i totalt tolv ämnen. För att du ska ta dig in på ekonomi-, samhälls- och humanistiska programmet måste fyra av de nio extra ämnena som du ska ha godkänt i vara alla SO- ämnen. Och för naturvetenskap och teknikprogrammet behöver du godkänt i alla NO- ämnen. Men för det estetiska programmet kan det vara blandat mellan både SO och NO- ämnena.

Jag bytte som sagt från ett teoretiskt (högskoleförberedande) program till ett praktiskt (yrkesprogram) program och nu i efterhand då jag gjort testet så visar det att jag ska gå ett praktiskt program så det är verkligen till nytta.

Untitled-1

 I samarbete med skolverket

Categorized in: Tips

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *